Fliken Sökresultat

Skärmdump på fliken Sökresultat

Visa resultatlistan med sökträffar för besökarna

Här väljer man om sökresultatet skall visas på sidan.

Sökträffar

Här kan man ställa in inställningar för hur sökträffarna skall visas.

Visa hur lång tid sökningen tog

Om man kryssar i detta alternativ visas hur lång tid som sökningen tog längst ner till höger på sidan.
Visa hur lång tid sökningen tog
Tillgänglighetstips! Enligt Vägledningen 24-timmarswebben (avsnitt 4.4.4) bör man inte inte "onödig" information som till exempel hur lång tid sökningen tog.

Visa felmeddelanden

Här väljer man om man vill att sökmodulen skall visa felmeddelanden. Skriver man fel visas då ett felmeddelande och söktips. Annars visas ingenting.
Fyller man inte i någonting i sökrutan visas följande felmeddelande:

Ingen söksträng var angiven

Tips! Det går att ändra felmeddelandet genom att själv ändra mallen  Använd egen mall för visning av felmeddelanden på fliken Avancerat.

Visa sökfras och antalet träffar

Kryssar man i detta alternativ visas en text under sökmodulen där det står vilken sökfras som användes och hur många träffar man fick.
Visa sökfras och antal träffar
Tillgänglighetstips! Enligt Vägledningen 24-timmarswebben (avsnitt 4.4.4) bör man,om en sökning ger noll träffar, presentera kortfattat en rad tips som ger användaren stöd att göra en ny, bättre sökning.
Tips! Det går att ändra utseendet genom att själv ändra mallen  Använd egen mall för visning av sökfras och antal träffar på fliken Avancerat.
Tillgänglighetstips! Enligt Vägledningen 24-timmarswebben (avsnitt 4.4.4) bör man visa i början av sökresultatsidan vilken söksträng som användes och hur många träffar sökningen gav.

Formatmall sökträffsrubrik

Styr formatmallen på rubriken i sökträffarna.

Formatmall normal

Styr formatmallen på innehållet, sökfras och felmeddelande.

Formatmall liten text

Styr formatmallen på senast ändrad och sökväg.

Bakgrundsfärg varannan sökträff

Här kan man välja om man vill varannanradsfärga sökträffarna och då ställer man in färgen som man vill använda här.
Varannanradsfärgade sökträffar

Sidnumrering

Begränsa antal träffar per sida

Här kan man välja att begränsa antalet träffar per sida, den visar 10 träffar och sedan länkar till sidor med övriga träffar.
Begränsa antal träffar
Tillgänglighetstips! Enligt Vägledningen 24-timmarswebben (avsnitt 4.4.4) bör man begränsa träffsidan till att visa till exempel de 50 mest relevanta träffarna. Ge också möjlighet att stega sig igenom övriga träffar från träffsidan. Markera tydligt vilken sida användaren är på, till exempel med hjälp av fetstil och textstorlek.

Visa sidnumrering ovanför/nedanför sökträffarna

Här kan man välja var man vill placera sidnumreringen.

Formatmall för sidnumrering

Här väljer man formatmall för sidnumrering.
Tillgänglighetstips! Enligt Vägledningen 24-timmarswebben (avsnitt 4.4.4) bör man ange datum för varje träff för att visa hur aktuell informationen är. Det är sällan relevant att ange klockslag.