Fliken Sortering

Skärmdump på fliken Sortering

Sortering

Sortera sökresultatet

Här markerar man om man vill att sökresultatet skall sorteras. Enligt standard sorteras sökresultatet efter träffpoäng.

Sortera efter

Normalt sorteras sökresultaten efter träffpoäng. Det går även att välja att sortera i bokstavsordning på ett speciellt fält i sökmotorn eller i datumordning.

Exempel på fältnamn som det går att sortera på är:

• summary — sammanfattning
  • title — sidrubrik
  • modifiedby - senast uppdaterad av
  • createdby - skapad av
  • metadataxmetaname - egendefinierat metadatafält där "metaname" är namnet på metadatadefinitionen. OBS! Metadatadefinitionen bör vara sökbar för att detta skall fungera.

Sorteringsordning

Sökresultaten kan visas i stigande eller fallande ordning. Standardinställningen är att sökresultaten sorteras stigande.