Fliken Avancerat

Skärmdump på fliken Avancerat

Förifyll en söksträng i rutan

Om man skall använda sök för att alltid eller ofta söka på ett visst ord så kan man förifylla det. Då står ordet redan i sökfältet när besökaren skall fylla i något.

Exempelvis om man använder sök för att visa de senaste produkterna tex. lampor så kan besökaren klicka på en länk som heter lampor. Då kan man använda en sökmodul utan att visa sökfältet med en förifylld söksträng "lampa" som bara visa resultatet av sökningen när man klickar på länken.

Använd en dold söksträng

En för besökaren dold söksträng som inkluderas med besökarens sökfråga.

Ett exempel kan vara att man INTE vill ta med en del av webbplatsen i sök. Då kan man lägga till följande som dold söksträng:

AND NOT path:id-nummer
Id-nummer kan nås på varje sida/arkiv/mapp genom att välja Egenskaper -> Allmänt -> Information -> Sidinformation -> Id.
  • Id för arkiv börjar alltid med 3
  • Id för webbsidor börjar alltid med 4
  • Id för mappar börjar alltid med 19

Velocitymallar

Här kan man förändra utseendet på sökmodulen om man har kunskap om skript.

A

nvänd egen mall för visning av sökfältet

Denna mall ändrar man om man vill påverka sökfältet tex lägga till en etikett där det står "Sök på demowebben":
Skärmdump på sökfälts exempel för egen mall

Använd egen mall för visning av sökfras och antal träffar

Denna mall ändrar man om man vill påverka hur sökfrasen och antal träffar visas.

Använd egen mall för visning av sidnumrering

Denna mall ändrar man om man vill påverka visningen av sidnumreringen längst ner.

Använd egen mall för visning av sökträffar

Denna mall ändrar man om man vill påverka utseendet på hur resultatet presenteras, tex om man vill ta bort något som tex datum eller sökväg.

Använd egen mall för visning av felmeddelanden

Denna mall ändrar man om man vill påverka felmeddelandet som visas.
Annars ser standardfelmeddelandet ut så här: