Fliken sök på metadatafält

Alla typer av metadatafält har flikarna Allmänt, Sök, Inställningar och Behörighet. Utöver dessa har de olika typerna en eller två flikar som är unika för just den typen av metadata. Läs mer om de unika flikarna under sidan Exempel alla metadatatyper

Följande inställningar kan man göra på fliken Sök:

Skärmdump på fliken Sök

Inställningar för sök

Indexera fältet i sökmotorn

Indexerar metadatafältet i sökmotorn. För att sökningar på en sida med ett visst metadatavärde ska visas i träffar så måste sökningen vara gjord på detta specifika metadatafält (oftast genom att man har skriptat en sökning på ett specifikt fält).

Möjliggör också att man kan filtrera sökningen på detta metadatafält.

Gör fältet sökbart som innehåll på sidan

Behandlar värdet i fältet på samma sätt som annat innehåll på en sida. Dvs möjliggör sökning på exempelvis synonymer som man lägger upp med metadata.