Fliken inställningar på metadatafält

Alla typer av metadatafält har flikarna Allmänt, Sök, Inställningar och Behörighet. Utöver dessa har de olika typerna en eller två flikar som är unika för just den typen av metadata. Läs mer om de unika flikarna under sidan Exempel alla metadatatyper

Följande inställningar kan man göra på fliken Inställningar :

Skärmdump på fliken Inställningar

Inställningar

Fältet är obligatoriskt

För att en sida ska kunna publiceras måste ett värde finnas för detta fält. Användaren måste alltså alltid ange ett värde eller ärva ett värde från ovanliggande sidor.

Fältet får infogas i moduler (t.ex. Text)

Anger om det ska vara möjligt att infoga värdet i moduler i SiteVision.

Arv

Ärv värde automatiskt från ovanliggande

Med denna inställning vald kommer värdet för fältet alltid att hämtas från ovanliggande sida om det inte finns något värde lagrat lokalt på en sida.

Värde måste anges på alla sidor (arv ej möjligt)

Är denna inställning vald kommer inte användarna ges möjlighet att ärva värden från ovanliggande sidor. Denna inställning ska alltså användas om man alltid vill att användarna ska fylla i ett värde för ett fält och där det inte får hämtas från någon annan sida.