Certifikathantering

1. Skapa ett certifikat

Skapa ett certifikat under Server -> Serverinställningar -> Certifikat.

2. Aktivera connector i tomcat

Från och med SiteVision 3.5 är connector för https aktiverad som standard. Kontrollera och bekräfta att det är så.

1. Öppna server.xml som finns i sitevision/tomcat/conf

2. Leta reda följande kodstycke:

Förstora bilden

3. Kontrollera att sökvägen stämmer för keystoreFile, att keystorePass är rätt och att keyAlias är det alias som certifikatet finns installerat.

4. Spara

5. Om server.xml har ändrats måste SiteVision-tjänsten startas om för att ändringarna ska börja gälla. Kontrollera vid uppstart wrapper.log (sitevision/data/log) att connector initieras korrekt.

3. Testa

Prova att det går att surfa till webbplatsen via https://

4. Konvertera certifikat från andra format (t.ex. Apache, IIS)

Om ni har ett certifikat i ett annat format kan det konverteras med hjälp av OpenSSL. Det som behövs är certifikatsfilen samt filen med den privata nyckeln. Använd följande guide för att konvertera certifikatet så att det kan användas i SiteVision:

Konvertera certifikatet från fil till Tomcat-format:

openssl pkcs12 -export -in mycert.crt -inkey privatekey.key -out mykeystore.p12 -name tomcat

Konvertera certifikatet från IIS till Tomcat-format:

• Välj egenskaper för webbplatsen i IIS-konfigurationen
  • Klicka på fliken "Directory Security"
  • Välj "View Certificate"
  • Klicka på fliken "Details"
  • Klicka på "Copy to File..."
  • Välj "Yes, export the private key"
  • Välj "Personal Information Exchange - PKCS #12 (.PFX)", "Include all certificates in the certification path if possible" samt "Enable strong protection"
  • Välj ett lösenord och destination för filen

Ändra sedan filen server.xml enligt punkt 2), men med följande tillägg:

<Connector port ="443"
 ... keystoreType="PKCS12" keystoreFile="/<sökväg till filen>/mykeystore.p12" keystorePass="<lösenord för keystore>"/>

För att se serverobjektet krävs det att du är inloggad som systemanvändaren.