Fliken Snabbkommandon

Med snabbkommandon kan man navigera på webbplatsen med hjälp av förinställda snabbkommandon. Här kan man ställa in dessa kommandon. För att lägga till ett snabbkommando, klicka på plusknappen. Ett nytt fönster öppnas och man får fylla i Namn (snabbkommando) och Adress (vart kommandot ska gå).

Skärmdump på fliken Snabbkommandon

För att länken ska bli korrekt måste den ges en länkbeskrivning. Denna lägger man till efter att man skapat ett snabbkommando. Dubbelklicka på "Målsida" eller klicka på "Egenskaper". Fyll i lämplig länkbeskrivningstext.

Hur man sätter länktexten på ett snabbkommando

Vägledningen för webbutveckling ger en hjälp om vilka tangenter som ska användas till vad:

S — Hoppa direkt till textinnehållet på sidan
0 — Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation
1 — Startsida
2 — Nyheter
3 — Innehållsöversikt, webbkarta ellerA-Ö
4 — Sökfunktion
5 — FAQ
6 — Hjälp
7 — Kontakta oss
8 — Juridisk information

Hur användaren aktiverar dessa snabbkommandon beror på vilken webbläsare och/eller vilket operativsystem som används. I Internet Explorer på Windows aktiverar man snabbkommandot "Startsida" med ALT+1 efterföljt av Enter.

För att ta bort ett snabbkommando markerar man det i listan och klickar på minusknappen. För att ändra ett snabbkommando, klicka på egenskapsknappen.

För att duska få snabbkommandot S att fungera får man skapa en extern länk till namnet på innehållsytan. Exempelvis om innehållsytan på sidorna heter Mittenspalt skapar man en extern länk till #Mittenspalt.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Egenskaper för webbplats"