Fliken Aktiva användare

Här kan man se vilka användare som är inloggade för närvarande på webbplatsen. I detta fall är det tre inloggade - en användare som heter Peter och två med systeminloggningen.

Skärmdump på fliken Aktiva användare

Aktiva användare

Användare

Namn på inloggade användare alternativt användarnamn. Får värdet "Anonym" om inte besökaren är inloggad.

Inaktiv (minuter)

Visar hur många minuter sedan en användare aktivt gjorde något på webbplatsen.

Max tillåten inaktivitet(Minuter)

Hur lång tid användaren får vara inaktiv innan den blir automatiskt utloggad. Standardinställningen är 30 minuter för visningsläget och 24 timmar i redigeringsläget. Vill man ändra inställningen för visningsläget så ställer man in det på egenskaper på servern under Serverinställningar -> fliken Server
-> Sessions timeout.

Om man inte har varit aktiv under en tid kan man få detta meddelande:

Skärmdump på info meddelande

Loggade in

Tidpunkt när användaren loggade in.

Status

Finns två alternativ: visningsläge eller redigeringsläge. Detta gör att man som administratör kan se om någon redigerar för tillfället om man exempelvis måste göra en omstart.

Aktuell sida

Visar senaste sidan som användaren besökte.

Klientadress

Visar besökarens IP-adress.
För att få aktuell information kan man klicka på uppdatera.

I

nkludera anonyma användare

Vill man även se besökare i listan Aktiva användare så fyller man i denna ruta och klickar på uppdatera.

Tips! Tabellen är sorterbar om man klickar på en tabellrubrik.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Egenskaper för webbplats"