Fliken Tillägg i HEAD

Här kan man lägga till HEAD-element som hamnar "ovanför" sidan.
Skärmdump på fliken Tillägg i head

Lägg till HEAD-element

Klicka på plusknappen för att lägga till ett element i HEAD. Ett nytt fönster öppnas Skapa HEAD-element:

Skärmdump på fliken Tillägg i <HEAD>

Ska du lägga till egen CSS, Schema eller Javascript i head bör man ha kunskap om detta. Om dessa läggs till felaktigt kan det få effekter på webbsidan. Det finns en massa olika regler om hur stylesheets fungerar som man bör veta innan man gör detta. Samma gäller Conditional Comments.

Ta bort HEAD-element

Markera head-element i listan och klicka på minusknappen.

Sortera HEAD-element

Det går att sortera HEAD-elementen genom att markera dem i listan och klicka på pil upp/pil ner.

Ordningen på headelementen är viktig om man har inbördes beroenden mellan javaskriptsfiler. Nu skrivs det headelement ut som man lagt till på startsidan ut först, sedan det element man lagt till på en undersida osv.

Inställningar om arv

Ärv inställning

Ärver inställningar om ärv tillägg uppifrån. Inte aktiverat på den sida där man lagt till tillägget.

Ändra och ärv inställning

Med detta alternativ bryter man arvet och startat ett nytt arv med andra värden.

Lokal inställning oberoende av arv

Används om man vill ändra på en sida samt ha kvar det gamla arvet.

Ärv tillägg

Denna ruta kan man kryssa ur om man i en undergren vill avbryta arvet av tillägg ovanifrån.

Notera att ett tillägg enbart ärvs ned strukturellt i det träd där det läggs till.

Eftersom sidor, mallar och dekorationsmallar ligger i olika träd så kan du behöva lägga upp samma tillägg i flera träd eller delgrenar.

Ett tillägg som läggs upp på en mall följer mao inte med ut till sidor som använder mallen. Ett tillägg som läggs upp på en delmall följer mao inte med till de mallar som bygger på den delmallen (om de inte av en slump ligger strukturellt under delmallen). Ett tillägg som läggs upp på en dekorationsmall följer inte med ut till de sidor och mallar som använder dekorationer som baseras på dekorationsmallen.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera element i HEAD".