Cookies

Cookies är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjlig att använda för att följa vad besökaren gör på webbplatsen.

Det finns två typer av Cookies:

1. En sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessioncookies försvinner när du stänger din webbläsare.
  2. En permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid.

Sessionscookies

En webbplats baserad på SiteVision använder sessionscookies, JSESSIONID, för att identifiera inloggad besökare och spara favoriter. På en publik webbplats kan besökaren utan problem stänga av cookies i sin webbläsare. För att redigera måste cookies tillåtas.

Permanenta cookies

Följande moduler använder permanenta cookies:

• Mina favoriter, svbookmarks2, favoriter som besökaren sparar.
  • Webbfråga, votes, röstningar besökaren gör.

Om webbplatsen använder någon av dessa moduler bör besökaren informeras om var och varför de används.

Egenutvecklade moduler

Om ni har skrivit egenutvecklade funktioner på webbplatsen kan dessa använda cookies på annat sätt. Några exempel på hur dessa funktioner kan ha kommit in är via jsp-modulen, html-modulen, skript-modulen och egna portlets.

SEO - Sökmotoroptimering

De cookies som används av SiteVisions standardmoduler är på "användarnivå" (användarinställningar, postningar av formulär etc.) och påverkar inte sökmotorers möjlighet att traversera och indexera informationen korrekt.

Om ni utvecklar egen funktionalitet som använder cookies - glöm inte att säkerställa en SEO-vänlig grundfunktionalitet som inte kräver cookies.