Valbar vy

Valbar vy är ett sätt att personalisera innehållet för dina besökare. Du ställer in olika alternativ som kan visas på en del av sidan och besökaren får själv välja vad den vill se. Det kan finnas exempelvis 10 olika nyhetskällor att visa i en högerspalt och besökaren kan själv välja vilka som ska visas varje gång som han besöker sidan. Redaktören kan dock styra vilka nyhetskällor som ska vara förvalda - om inte besökaren gör något aktivt val.

Valbar vy används ihop med fliken Verktygsfält . På detta sätt går det att minimera eller maximera fältet samt nå ikonen Välj vy - där besökaren gör sina val.

Valbar vy

I detta exempel finns det tre alternativ att välja mellan. Besökaren väljer själv vilken vy som ska visas.

Det går inte att skapa anpassade vyer av layouter/gridrader/spalter som innehåller innehållsytor/mallytor.

Om en Valbar vy ligger på en gruppsida i Social Collaboration gäller valet för hela gruppen, inte för den enskilde besökaren.

Denna funktion kräver licens för SiteVision portal.

För att kunna välja vilken valbar vy som ska visas på en gruppsida krävs rättigheten "Hantera valbara vyer".