Fliken Katalogtjänster

SiteVision använder katalogtjänster för att verifiera användare och dess rättigheter i systemet. En eller flera kataloger kan sättas upp på serverobjektet som sedan kan läggas till på respektive webbplats. Katalogtjänsten måste följa LDAP-standarden.

När man öppnar fliken visas de katalogtjänster man lagt till på webbplatsen.

Skärmdump på fliken Katalogtjänster

För att ärva en katalogtjänst, klicka på plusknappen. Ett nytt fönster öppnas:

Skärmdump på fönstret Lägg till katalog

Här visas de katalogtjänster som finns uppsatta på serverobjektet.

Välj den katalog som ska läggas till på webbplatsen och fyll i sökbas. Sökbas är den mapp i katalogen som sökningen ska utgå ifrån när den letar efter användare i katalogtjänsten.

Om en katalogtjänst tas bort från serverobjektet som är upplagd på webbplatsen så markeras katalogtjänsten på webbplatsen med ett rött kryss samt utgråad

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera katalogtjänstinställningar".