Redigera bild

Om man högerklickar på den bild man vill redigera i bildlistan så får man upp en snabbmeny.
Skärmdump på alternativet redigera bild
Om man väljer alternativet Redigera Bild så kommer ett fönster upp där vald bild visas i en enkel bildredigerare:
Skärmdump på redigera bild
Tips! Är bilden stor så kan man dra i hörnet på fönstret för att öka fönsterstorleken så att hela bilden syns.

Ikoner

När man redigerar bilden så sparas den alltid som en kopia, dvs originalbilden finns alltid kvar. Här finns de vanligaste funktionerna för att redigera en bild:

Markera ett område

Markerar ett valfritt område. Klicka och dra ut. En röd ram visar området som du markerar på bilden.

Beskär bild

Beskär markerat område på bilden.

Gör bilden mörkare

Om bilden är för ljus kan man göra bilden mörkare genom att klicka på denna knapp.

Gör bilden ljusare

Om bilden är för mörk kan man göra bilden ljusare genom att klicka på denna knapp

Rotera motsols

Roterar bilden motsols.

Rotera medurs

Roterar bilden medurs

Ändra bildens storlek

Skalar om bilden för att ändra bildens storlek. Genom att skala om bilden så får man bättre kvalitet än kryssrutan (Anpassa bildens storlek till tillgänglig yta) som finns under fliken Inställningar för bild. Ett nytt fönster öppnas, ändra bildens storlek.

Ändra storlek