Kvalitetskontroll

Om man har aktiverat länktest, tillgänglighetstest och/eller valideringstest vid publicering, startar dessa när man klickar OK.

Skärmdump på kvalitetskontroll

Om alla länkar fungerar, om sidan validerar och inte har några tillgänglighetfel blir det "grönt".

Länkkontroll

Om det finns felaktiga länkar på sidan visas en annan vy:

Skärmdump på felaktig länkkontroll

Klickar man i Fortsätt trots länkfel och sedan på knappen Visa rapport, visas det en rapport över felaktiga länkar:

Skärmdump på rapport över felaktiga länkar

I detta fall så har modulen Innehåll två felaktiga länkar. En länk som pekar på en adress som ligger i papperkorgen samt en felaktig adress (stavfel).

OBS! Fortsätt trots länkfel är en behörighet, alla har inte detta val. Om man inte har detta val får man inte upp alternativet att fortsätta. När man klickar på Slutför får man detta felmeddelande:

Skärmdump på felmeddelande

För att få publicera trots länkfel krävs behörigheten "Publicera med trasiga länkar".

Vill man fortsätta publiceringen trots länkfelen klickar man i rutan Forsätt trots länkfel. Annars klickar man på Avbryt och åtgärdar de trasiga länkarna.

W3C Valideringskontroll

Kollar om koden validerar på sidan som skapats vid publicering. Om sidan validerar visas "grönt resultat:

Skärmdump på valideringskontroll

Om sidan inte validerar, visas "rött resultat". Klicka på knappen Visa W3C rapport för att komma till resultatsidan.

Skärmdump på valideringskontroll

Klicka på Visa W3C rapport för att se resultatet. En ny sida öppnas med valideringsresultaten från W3C.

Tillgänglighetskontroll

Skärmdump på tillgänglighetskontroll
Annars visas "gult resultat", vilket innebär att sidan har tillgänglighetsvarningar:
Tillgänglighetsvarning

Annars visas "rött resultat", vilket innebär att sidan har tillgänglighetsfel:

Skärmdump på tillgänglighetsfel

Klicka på Visa rapport för att se resultatet. Felmeddelanden står på engelska, men klickar man på hjälpikonen så kommer man till en sida där man kan hitta förklaringen på svenska.

Tillgänglighetsproblem

Klicka på Nästa för att gå vidare med publiceringen.