Fliken Responsiv webb

Responsiv webb innebär att man bygger en webbplats som anpassar utseendet beroende på vilken skärmupplösning som besökaren har. Det innebär exempelvis att samma webbplats kan se olika ut för besökaren om den kommer in till webbplatsen med en dator, en surfplatta eller mobiltelefon.

Under denna flik aktiverar man denna funktion och ställer in så kallade brytpunkter - när utseendet ska ändras.

Responsiv webb

Aktivera responsiv webb på webbplatsen

Om man vill bygga en responsiv webb så ska man aktivera denna. Det innebär:

• Automatisk omskalning av bildmoduler och YouTube-moduler.
  • Eventuella brytpunkter kommer att aktiveras (skrivas ut i CSS:en)
  • Man kommer att få inställningar på moduler och layouter för att visa/dölja i och brytpunkter

Brytpunkter

Här kan man lägga till, ändra, ta bort och sortera brytpunkter.

Lägg till brytpunkt

Klicka på plusknappen för att lägga till en brytpunkt. Ett nytt fönster öppnas.

Brytpunkt

Ordningen på brytpunkterna är viktig om man har överlappande brytpunkter och vill påverka samma egenskap, då gäller den som ligger sist i listan. Sortera brytpunkterna med den största överst, utgå ifrån stor skärm - när skärmen minskar slår de olika brytpunkterna in efterhand.

Namn (Obligatoriskt)

Arbetsnamnet på brytpunkten som kommer att synas i SiteVision.

Beskrivning

En beskrivning av brytpunkten så att redaktörer/administratörer förstår när den används osv.

CSS-klassnamn (Obligatoriskt)

Här anger man ett CSS-klassnamn för sin brytpunkt. Utifrån det man anger här kommer det att genereras två klassnamn sv-visible-<klassnamn> och sv-hide-<klassnamn>. Dessa kommer att användas när man ska dölja/visa saker i brytpunkter.

Minsta bredd

Här ställer man in från vilken minsta bredd som denna brytpunkten ska gälla.

Största bredd

Här ställer man in till vilken bredd brytpunkten ska gälla till.

Koppla till grids

Här kan man lägga till kopplingar till grids för att man ska ha möjlighet att stapla kolumner i de angivna gridsen.

Stapla kolumner

Denna inställning gäller om man bygger med grids. Om man kryssar i denna rutan så kommer alla kolumner att staplas på varandra istället för bredvid varandra.

Marginal mellan staplade kolumner

Här kan man ställa in en marginal som visas när man staplar kolumner.

Egen CSS

Här kan man ange egen css som bara ska gälla i denna brytpunkt.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera responsiv webb".