Fliken Virtuella grupper

Här kan man lägga till grupper som inte har något med LDAP att göra. Det är vid två tillfällen man har nytta av detta:

• Om man har utvecklat en egen JAAS modul där man vill matcha inloggningen mot något annat än LDAP (tex en databas).
  • Om man använder CAS som inloggningsmetod så kommer alla användare som loggar in med denna metod att tillhöra en virtuell grupp som heter CAS. (Identifiktionsnamnet måste vara CAS för den virtuella gruppen).

Detta kräver att man aktiverat virtuella grupper under fliken Inloggningskonfiguration. Då blir knapparna till vänster (plusknappen, minusknappen och egenskapsknappen) aktiverade.

Virtuella grupper

Lägg till

För att lägga till en virtuell grupp, klicka på plusknappen. Ett nytt fönster öppnas:
Lägg till virtuell grupp

Identifikationsnamn (JAAS)

Här fyller man i det namn som används i den JAAS-modul som man vill matcha inloggningen emot.

Namn i behörighetslistning

Det arbetsnamn som används för den virtuella gruppen i SiteVision.

Beskrivning

Om man vill fylla i en beskrivning om den virtuella gruppen.

Kriterier

Här kan man skapa virtuella grupper som tilldelas användaren utifrån olika kriterier i katalogtjänsten när personen loggar in. Klicka på plusknappen för att lägga till ett katalogkriterie, adresskriterie eller attributkriterie.

Detta kräver att du använder inloggningsmodulen Virtuella grupper (läs mer om detta på sidan Inloggningskonfiguration).

Ta bort

Markera den virtuella gruppen i listan och klicka på minusknappen.

Egenskaper

För att ändra något på den virtuella gruppen, klicka på egenskapsikonen eller dubbelkicka på namnet i listan.

Virtuella grupper är en tilläggsfunktion som ingår i Portal och Enterprise.