Fliken Strukturer

Med strukturer kan man plocka ihop en alternativ navigering genom att peka ut befintliga sidor med strukturrot och på så sätt skapa en navigering av sidor som egentligen ligger på andra ställen på webbplatsen.
Skärmdump på fliken Strukturer

Under fliken Strukturer kan man alltså ställa in en sådan vy. Vill man till exempel att nyhetsredaktörerna som bara lägger till nyheter och pressklipp ska kunna få upp ett menyalternativ där de bara ser de sidor som de får redigera så klickar man på plusknappen. Ett nytt fönster öppnas:

Skärmdump på fönstret Ny strukturrot

Ny strukturrot

Namn

Ett namn på den alternativa strukturnavigering som skapas.

Strukturrot

Här pekar man ut den mapp/sida som man vill ska synas i menyn vid navigatorn.

Här fyller man i det namn som man vill visa i menyn vid navigatorn samt pekar ut den mapp eller sida som ingår i den "alternativa strukturnavigeringen".

Spara och uppdatera sidan. I menyn vid navigatorn finns nu ett extra alternativ längst ner:

Skärmdump på strukturvy i navigatorn

Väljer man Strukturer -> Nyhetsredaktörer visas de sidor som ligger under Nyheter i Navigatorn istället för att visa hela Navigatorn.

Skärmdump på strukturrot
Vill man ändra en strukturrot så dubbelklickar man på på namnet i listan eller väljer ikonen Egenskaper.

För att ändra ordningen i listan flyttar man de olika alternativen med pil upp resp pil ner.

Denna funktion kräver att man har behörigheten "Egenskaper för webbplats"