Fliken Formatmallsmappning

Här ställer du in standardinställningar för vilka formatmallar som ska vara förvalda i okonfigurerade moduler på webbplatsen. Dessa formatmallar är även det som styr utseendet på egna moduler.

Skärmdump på fliken Formatmallsmappning

Klicka på "Brödtext" (som formatmallen heter) på den rad där man vill välja en ny formatmall, exempelvis för "Rubrik", så öppnas en lista med befintliga formatmallar som kan väljas.

Bildtext, tabellrubrik och länkbeskrivning

Långt ner i listan kan man ställa in formatmall för bildtext, tabellrubrik och länkbeskrivning (filbeskrivning och storlek bredvid kända filtyper). Dessa formatmallar styrs centralt härifrån, det finns alltså inga inställningar för att välja andra formatmallar i modulerna ute på webbplatsen.

Inställningar för bildtext och tabellrubrik

Primär styckeformatmall

Denna inställning gäller för vilken formatmall som ska vara förinställd när man lägger ut en ny textmodul.

Visa CSS-namn enligt JSR-168

Här kan man välja att visa formatmallarnas namn enligt portletstandarden JSR-168 istället för de namn som används på formatmallarna i SiteVision. Detta för att utvecklare som utvecklar egna portlets lättare ska kunna mappa in sina portlets.

Skärmdump på CSS namn

Denna funktion kräver att man har behörigheten "Hantera formatmallar".