Hitta rätt i redigeringsläget

Det finns flera olika sätta att navigera runt i strukturen i redigeringsläget.

Bläddra

I sidolisten hittar du knappen Bläddra. Den används för att dölja eller visa webbplatsens struktur och dess innehåll. Du behöver ha behörigheten "Visa sidor" för att knappen ska visas.

Funktionen Bläddra är aktiv och du kan se hela webbplatsens struktur.

Funktionen Bläddra är inte aktiv.

När Bläddra är aktiv kan du inte bara navigerabland sidorna, utan du kan även ta dig direkt till fil- och bildarkivet, mallarna och dekorationsmallarna. Det gör du via menyn som visas längst upp i navigatorn.

Menyn Bläddra till vänster om verktygslisten.

Sök

Sök visar resultat från sidor, artiklar, länksidor, strukturobjekt, filer, bilder, mappar, mallar och dekorationsmallar på hela webbplatsen. Sökträffarna grupperas och sorteras baserat på var du befinner dig i strukturen, exempelvis; står du i filarkivet listas filer överst. Sökningen är en livesökning som visar träffarna direkt och dessutom visas flest träffar från den del du står i när du söker.

exempelbild kategori sök

Sök i sidolisten söker efter namn, titel och bildbeskrivning, samt kortnamn (om webbplatsen använder en URL-stil med kortnamn).

För muspekaren över en träff så kan du se var den finns i strukturen. Klicka på träffen för att gå till din sökträff.

exempelbild på sökträff

I exemplet ovan ser du att sökresultaten kategoriseras - tre träffar på sidor, en träff på en bild, två träffar på filer.

Länkstig

Precis under verktygslisten ser du länkstigen, en undermeny du använder för att navigera på din webbplats i redigeringsläget. Ikonerna och länktexterna visar olika saker.

Länkstig i SiteVision

Ikonerna visar en meny med undersidorna som ligger under den aktuella sidan. Med hjälp av länkstigsmenyn kan du navigera dig fram till andra sidor i din struktur.

Ikonmeny för länkstig

Rubrikerna, sidnamnen, visar ett brödsmulespår vart du befinner dig i strukturen, och fungerar dessutom som en genväg för dig att navigera tillbaka till tidigare sidor i strukturen.

Länkstigslänk

Historik

Visar de tio senaste sidorna du har arbetat med. Klicka på en av länkarna för att komma till den sidan.

exempelbild historik