Cookies

Cookies är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjlig att använda för att följa vad besökaren gör på webbplatsen. En cookie tillhör den domän som besökaren surfar mot, exemeplvis minsitevisionwebbplats.se.

Det finns två typer av Cookies:

1. En permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid.
  2. En sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessioncookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Sessionscookies

En webbplats baserad på SiteVision använder sessionscookien "JSESSIONID" för att identifiera inloggade användare och ge korrekta behörigheter. Cookien skapas av webservern Tomcat för att knyta användaren till en session. Sessionen används sedan av SiteVision till en mängd olika saker knutna till användaren. Livslängden på denna är inställningsbar i systemet. Sessionscookien används endast av SiteVisioninstallationen.

Anonyma besökare kan utan problem stänga av cookies i sin webbläsare. Användare som är inloggade i redigeringsläget måste tillåta sessionscookies för att kunna redigera innehåll.

Följande moduler använder sessionscookies:

• Enkät
  • Bokning
  • Evenemangskalender
  • Webbfråga (som standardinställning)
  • Valbar vyer (om anonym användare)
  • Verktygsfält

Persistenta cookies

Om webbplatsen använder någon av dessa moduler bör besökaren informeras om var och varför de används.

• Mina favoriter
    • Persistent cookie ”svbookmarks2” som används för att lagra de bokmärken som besökaren väljer att lagra via modulen, lever i 10 år.
  • Webbfråga (om man valt denna inställning)
    • Persistent cookie ”votes” som används för att förhindra användare från att rösta för samma fråga flera gånger, lever i 10 år.
  • Anpassa innehåll
    • Persistent cookie ”sv-uts” som lagras i 1 år med syfte att koppla ihop besökaren med tidigare besök på webbplatsen. Används för att anpassa innehållet på sidan till besökaren.
  • A/B-tester
    • Persistent cookie ”sv-uts” som lagras i 1 år med syfte att koppla ihop besökaren med tidigare besök på webbplatsen. Används för att anpassa innehållet på sidan till besökaren.

Funktionerna Anpassa innehåll och A/B-tester lagrar information i en cookie oavsett om de aktiverats eller inte. Besökaren bör informeras om att dessa cookies används.

Tredjepartsfunktioner

AddThis

Tredjepartsfunktionen AddThis gör att besökare kan rekommendera webbplatsen/sidan till andra via bland annat sociala medier. Läs mer om hur AddThis handerar cookies på: http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vizzit

Kontakta Vizzit Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information.

MediaFlowPro

Kontakta MediaFlowPro för mer information.

Google Analytics

Lä mer om cookies i Google Analytics: http://www.google.se/analytics/learn/privacy.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Egenutvecklade moduler

Om ni har skrivit egenutvecklade funktioner på webbplatsen kan dessa använda cookies på annat sätt. Några exempel på hur dessa funktioner kan ha kommit in är via jsp-modulen, html-modulen, skript-modulen och egna portlets.

SEO - Sökmotoroptimering

De cookies som används av SiteVisions standardmoduler är på "användarnivå" (användarinställningar, postningar av formulär etc.) och påverkar inte sökmotorers möjlighet att traversera och indexera informationen korrekt.

Om ni utvecklar egen funktionalitet som använder cookies - glöm inte att säkerställa en SEO-vänlig grundfunktionalitet som inte kräver cookies.

SiteVision Cloud

I SiteVision Cloud används den unika cookien SiteVisionLTM. Den sätter lastbalanserarna för att hålla ordning på vilken bakomliggande server som klienten ska adressera.

Webbläsarinställningar

Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en cookie på din dator.