Fildelning

Med modulen Fildelning kan du peka ut en mapp i filarkivet som automatiskt publicerar ut alla filer som läggs till i den mappen. Med modulen kan de som har behörighet ladda upp filer direkt på sidan och ta bort filer, utan att gå in i redigeringsläget.

Ett exempel på användningsområde är om du exempelvis regelbundet har protokoll som ska publiceras. Istället för att ladda upp dokumentet, skapa en länk och länka till filen så räcker det att ladda upp filen till mappen.

Listar alla protokoll

Listar alla filer i utvald mapp

Det är viktigt att du namnger filerna på ett bra sätt eftersom det är filnamnet som visas på sidan. Du kan välja att visa mappar eller bara filer. Du kan även radera och/eller lägga till filer direkt på webbsidan (om man har rätt behörighet). Som standard visas ikon för dokumenttyp, filnamn, storlek samt datum när man laddade upp filen till servern.

Fildelning

Om du ställer in att det är tillåtet att ladda upp filer så kan användaren göra det direkt på webbsidan. Enbart de som har behörighet ser bläddra-knappen.

Tänk på att alla filer som läggs i en mapp som används av fildelningen automatiskt blir publicerat! Det vill säga så fort jag laddar upp ett dokument i protokollmappen så visas det på webbplatsen.