Logga

Visa Marketplace

Genom att klicka här kommer du till SiteVision Marketplace.

ikon sitevision marketplace

Alla ser ikonen Marketplace och informationen på denna webbplats men utan knappar för att köpa/ladda ner.

sitevision marketplace

Om du har behörigheten "Hantera SiteVision Marketplace" har du rätt att köpa och ladda hem appar från SiteVision Marketplace. Alla kunder som har behörigheten "Hantera tillägg" får automatiskt den nya behörigheten "Hantera SiteVision Marketplace".

Tillvägagångssätt om du vill ladda hem en modul

1. Klicka på den modul du är intresserad av. I detta fall har jag klickat på Instagram-flöde.

Bekrivning av en modul på Marketplace

2. Om jag har kommit in via SiteVision så finns det en grön knapp i det högra hörnet "Lägg till modul". Klicka på den.

Det kan också vara så att knappen är utgråad eller saknas.

Saknar behörighet "Hantera Marketplace"

Det kan också vara en utgråad knapp med texten "Du behöver utökad behörighet för att lägag till rollen. Kontakta webbplatsansvarig". Då har du inte rollen "Hantera marketplace" och här därmed inte rätt att ladda hem moduler.

Ej inloggad via SiteVision

Eller så saknas knappen helt. Då har du kommit till marketplace på något annat sätt (exempelvis surfat dit) än från menyn i SiteVision. Du måste logga in via SiteVision för att ha rätt att ladda hem moduler.

3. När du har klickat på knappen så visas ett fönster med användarvillkor. Dessa måste du läsa och acceptera.

Användarvillkor

Användarvillkoren visas bara första gången du laddar hem en modul.

4. Nu visas en bekräftelseruta att det är klart.

Bekräftelse

5. Sedan kommer du tillbaks till SiteVision - i tilläggsvyn. Här ser du appen och eventuellt behöver du gå in och göra globala inställningar, dvs inställnignar som gäller för modulen på hela webbplatsen. Exempelvis en instagram API-token. Så slipper du ställa in den varje gång du använder modulen.

Meny för tillägg

6. Sedan hittar du modulen i den vanliga modulväljaren.

Modulväljaren

Denna sida publicerades: 2019-12-02