2. Tillåt skyddade API:er i Microsoft Graph

1. Gå till Microsoft Graph  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.för att ge applikationen tillåtelse att använda skyddade API:er. Detta steg krävs för att SIteVision ska få tillåtelse att läsa Teams-meddelanden.

MS Open graph

2. Klicka på länken "Protected API's in Microsoft Teams" i den lila rutan.

Då visas en ny vy som informerar om att du måste fylla i ett formulär Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att begära åtkomst till skyddade API: er.

Länk till formulär

3. Ett formulär öppnas. Fyll i alla fält.

• Fråga 5 App-id - När Microsoft ber om App-id hittar du det i applikationen som du just har registrerat i Azure, i sidomenyn Översikt
  • Fråga 9 Tenant-ID - När MIcrosoft frågar efter "Tenant-ID" menar de "Katalog-ID (klientorganisation)":
Katalog-ID i Azure