Testa din integration

Nu har vi allt vi behöver för att börja testa vår integration!

Till att börja med kan du gå tillbaka till REST-appen och prova "custom-data/app" route:

MS Teams-koppling

Den här route behöver en parameter för att kunna testa, och formatet ser ut som följer:

{
"customUrl": "/teams/{groupId}/channels/{channelId}/messages"
}

• {groupId} - ska bytas ut om ett id-nummer.
  • {channelId} - ska bytas ut om ett id-nummer.

Dessa kan du hitta i Teams. Klicka på punkterna till höger av en kanal så visas en meny och där kan du “Hämta länk till kanal”:

Hämta länk till kanal i teams

Länken ser ut som följande:

https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3ac…...b3%40thread.skype/Allm%25C3%25A4nt?groupId=b1f8d3...4a7&tenantId=8b784a….

I denna länk kan du få fram både gruppid och kanalid. I exemplet ovan så

• groupId = b1f8d3… .4a7
  • channelId = 19% 3ac… ..b3% 40thread.skype -> ersätt %3 med : och %40 med @

så customUrl kommer att se ut som följer:

{
"customUrl": "/teams/b1f8d3….4a7/channels/19:ac…..b3@thread.skype/messages"
}

Om du gör en GET med den customUrl, bör den returnera meddelandena på kanalen som du har angett i url, till exempel:

Fungerande RestApp

och det skulle betyda att RestAppen är hel fungerande! Om du inte får något resultat så är det något fel i uppsättningen,

Uppstart

För att få tillgång till alla data som finns i Teams så kan du Nu kan vi anropa route sync-teams/app som kommer att göra en generell synk mot Teams:

Synka mot MS Teams.

Denna sida publicerades:

Kontakta oss

Sitevision AB (huvudkontor)