Uppdatera webbplatsens färger

Om du vill göra webbplatsen mer personlig och anpassad efter din profilfärg kan du uppdatera webbplatsens Temafärg. Den används i länkar, etiketter, sök-knapp och strecket i sidhuvudet.

Temafärg

1. För att uppdatera primärfärgen går du till Webbplatsinställningar -> Färger.

Webbplatsinställningar
Uppdatera webbplatsens färger under webbplatsinställningar

2. Dubbelklicka på den färg du vill ändra. I det här exemplet komma vi att uppdatera Temafärg.

Byt färg på webbplatsen

3. Ändra färg genom att ange HEX-kod eller RGB-värden. Du kan även uppdatera färgens beskrivning för att tala om hur och när färgen ska användas.

Välj en färg

Om du ändrar Temafärgen, säkerställ att den har tillräcklig kontrast (AAA) mot vit text. Det gör du enklast på sidan https://accessible-colors.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

4. För att aktivera den nya färgen på hela webbplatsen, måste du gå till Webbplatsinställningar -> Envision och spara dina ändringar.

Uppdatera webbplatsens envisiontema

5. Här kan du se att ändringar har gjort som påverkar ditt tema (dina färgändringar). Klicka på pennan för att öppna Intranätstemats inställningar.

Det har gjorts ändringar som påverkar envisiontemat

6. För att din nya primärfärg ska sparas och aktiveras behöver du klicka på OK.

Ändringar som påverkar ditt envisiontema

Ditt färgtema har nu blivit sparat och din valda primärfärg aktiverad.