Logga

Guide Söklistning

Med modulen söklistning går det att göra en "dold" sökning. Modulen visar enbart sökresultaten från den sökfråga som ställs i modulen. Söklistning ingår i alla SiteVision licenser. Nedan exempel kan användas i webbplatsens kvalitetsarbete.

Exempel 1: Senast uppdaterade sidor

Senast uppdaterade sidor listar de sidor som senast har uppdaterats på en specifik webbplats.

Senast uppdaterade sidor

Såhär kommer du igång att arbeta med Söklistningsmodulen:

1. Lägg ut en Söklistningsmodul på sidan

2. Skriv in *:* i sökfrågan på fliken sökfråga.

Visar hur man gör en sökfråga

3. På panelen urval ska endast Sidor vara ikryssat. Om du vill begränsa omfånget kryssar du i Omfång och väljer önskad delgren.

Urval från söklistning

4. På panelen Sökresultat väljer du om du vill Visa tid och storlek. Det kan även vara bra att begränsa antalet träffar till exempelvis 10 stycken.

Sökresultat från söklistningsmodulen

5. Under Avancerat ställer vi in egen sortering av träffar för att få de senaste uppdaterade sidorna först. Ange modified som Fältnamn och välj sedan Ordning Fallande

Avancerat i söklistningsmodulen

För att se de äldsta sidorna istället så kan vi ändra på sorteringsordningen till Stigande.

Exempel 2: Webbsidor vars innehåll är äldre än X antal månader

Den här söklistningen kan användas för att hålla koll på vilka sidor som inte har uppdaterats på länge. Med andra ord är det kanske dags att se över innehållet på dessa sidor.

Webbsidor äldre än 6 månader

1. Lägg ut en söklistningsmodul på sidan.

2. Skriv in följande sökfråga: +lastpublished:[* TO NOW-3MONTHS]

Söklistning

3. Begränsa urvalet på panelen Urval till Sidor.

4. På panelen Sökresultat väljer du om du vill Visa tid och storlek. Det kan även vara bra att begränsa antalet träffar till exempelvis 10 stycken.

Exempel 3: Alla ”mina” webbsidor

Alla ”mina” webbsidor listar de sidor som den inloggade användaren är sidansvarig på.

Mina webbplatser Söklistning

1. Lägg ut en Söklistningsmodul på sidan

2. Skriv in nedan i sökfrågan, glöm inte att ändra klassnamnet på metadata för sidansvarig i sökfrågan till det som ni använder:

#set ($me = $sitevisionUtils.portletContextUtil.currentUser)

#set ($myName = $sitevisionUtils.propertyUtil.getString($me, 'displayName', 'Anonymous'))

#if ($myName != 'Anonymous') +metadata.sidansvarig:"$myName"

#end

Ingen information tillgänglig

Sökfråga som visar alla mina webbplatser

3. På panelen urval ska endast Sidor vara ikryssat. Om du vill begränsa omfånget kryssar du i Omfång och väljer önskad delgren.

Söklistning som visar mina urval under mina webbplatser

4. Under panelen Avancerat kan det vara bra att lägga till information utifall en inloggad person inte är ansvarig för några sidor. Kryssa i rutan Använd egen mall för felmeddelanden och skriv in nedan:

#set ($me = $sitevisionUtils.portletContextUtil.currentUser)
#set ($myName = $propertyUtil.getStringEscaped($me, 'displayName', 'Anonymous')) <p class="$errorClass">

<em>$myName</em> är inte ansvarig för några sidor </p>

Söklistning Avancerat 2

Felmeddelande visas då vid behov enligt nedan:

Söklistning Mina webbsidor

Denna sida publicerades: 2020-10-14