Logotyp

Här kommer vi steg för steg gå igenom hur du gör för att uppdatera webbplatsens logotyp, både i sidhuvudet och i utskriftsmallen.

Så här gör du

1. Börja med att växla över till läget Mallar för att uppdatera webbplatsens Logotyp. Gå till mappen Mallkomponenter. Där hittar du mall för logotyp, logotyp i utskriftsmall, sidfot och sociala medier-ikoner.

Mallkomponenter

2. Klicka på mallen Logotyp och sedan på logotyp-bilden för att öppna innehållsmenyn. Dubbelklicka på bildmodulen för att ladda upp en ny bild (svg eller png-format).

Byt logotyp i mallen

3. Ändra logotypens beskrivningstext till organisationens namn.

Fyll i berskrivningstext på logotyp

4. Gå vidare till fliken Texter och välj att alternativtexten ska hämtas från bildbeskrivning (metadata). Gå tillbaka till fliken Bildval och klicka på OK för att spara.

Bildbeskrivning från metadata