Färger

Om du vill göra webbplatsen mer personlig och anpassad efter din grafiska profil kan du uppdatera webbplatsens färger. En enhetlig design med färger enligt den grafiska profilen ger en tydlig avsändare och skapar igenkänning.

I den här guiden kommer vi att gå igenom hur du uppdaterar färgerna. Tänk på att du inte kan ta bort en färg när den väl är tillagd på webbplatsen, men du kan alltid lägga till en ny eller uppdatera en befintlig färg.

De förinställda temafärgerna används bland annat i rubriker, länkar och etiketter.

Temafärg

Uppdatera webbplatsens färger

1. För att uppdatera en färg går du till Webbplatsinställningar och klickar på panelen Färger (som finns under kategorin Utseende).

Webbplatsinställningar
Uppdatera webbplatsens färger under webbplatsinställningar

2. Dubbelklicka på den färg du vill ändra. I det här exemplet kommer vi att uppdatera den blåa färgen Temafärg två.

Byt färg på webbplatsen

3. Ändra färg genom att ange HEX-kod eller RGB-värden. Du kan även uppdatera färgens beskrivning för att tala om hur och när färgen ska användas.

Välj en färg

Om du ändrar Temafärgen, säkerställ att den har tillräcklig kontrast (AAA) mot vit text. Det gör du enklast på sidan https://accessible-colors.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

4. För att aktivera den nya färgen på hela webbplatsen, måste du gå till Webbplatsinställningar och sedan klicka på panelen Envision (som du hittar under kategorin Utseende) för att spara dina ändringar.

Uppdatera webbplatsens envisiontema

5. Under Webbplatsinställningar / Envision kan du se att ändringar har gjort som påverkar ditt tema (dina färgändringar). Klicka på pennan för att öppna Intranätstemats inställningar.

Det har gjorts ändringar som påverkar envisiontemat

6. För att din nya primärfärg ska sparas och aktiveras behöver du klicka på OK.

Ändringar som påverkar ditt envisiontema

Ditt färgtema har nu blivit sparat och din valda primärfärg aktiverad.