Skapa akut nyhet

Om du har ett viktigt nyhet som du vill att alla ska se kan du skapa en Akut nyhet. Med hjälp av metadata väljer du hur det akuta nyheten ska visas på din startsida.

akut ärende på startsidan

1. För att skapa en akut nyhet behöver du gå till nyhetsarkivet "Akuta nyheter" och klicka på Skapa ny (i sidolisten). Välj mallen Nyhetsmall. Du kan även även välja att skapa en Akut nyhet direkt från Genvägar i sidolisten eller online i redaktörsmenyn.

skapa en akut nyhet

Skapa en Akut nyhet från Genvägar i sidolisten

Redaktörsmenyn

Skapa en Akut nyhet från redaktörsmenyn (online)

2. Nästa steg är att skapa innehåll. Lägg till en rubrik, ingress, välj en bild, lägg till en bildbeskrivning och skriv ditt innehåll.

innehåll akut ärende

3. När du är nöjd med ditt innehåll är det dags att publicera och peka ut metadata. Det gör du genom att klicka på Publicera i sidolisten och sedan gå vidare till fliken Metadata.

Under fliken metadata finns två inställningar:

• Prioriterad på startsidan: Här väljer du om nyheten/akut ärende ska visas som en stor nyhet på startsidan.
  • Akut nyhet: Här kan du välja om din nyhet ska visas på startsidan (Aktiv) eller om den inte längre ska visas (Inaktiv). Den aktiva akuta nyheten kommer att visas i ett rött fält på startsidan.
Metadata för nyhet

Publicera inlägget.

Vill du ta bort din aktiva akuta nyhet så kör du igenom publiceringsflödet igen, men ändrar metadatat Akut nyhet till "Akut nyhet inaktiv".