Aktivitetsflöde

Med modulen Aktivitetsföde visar du aktivitetsflöden där en användares inlägg radas upp. Modulen används ofta på exempelvis startsidan på ett intranät eller på en gruppsida – ställen där du vill samla ihop inlägg från olika personer.

Dela inlägg

När ett inlägg delas, så öppnas en ny vy där du kan välja att lägga till en kommentar angående delningen samt att du bestämmer vart du vill dela inlägget. Du kan välja mellan:

• Ditt eget flöde – om du väljer Ditt eget flöde hamnar det delade inlägget i ditt personliga aktivitetsflödet och i ditt sammansatta aktivitetsflödet. Dessutom så hamnar inlägget i det sammansatta aktivitetsflödet för alla användare som har lagt dig som kontakt.
  • En grupp som du är medlem i – då hamnar inlägget i gruppen.

Redigera inlägg

Om ett inlägg behöver redigeras, klicka på de tre punkterna längst till höger och välj Redigera inlägg:

Svara på kommentar

I ett aktivitetsflöde kan du både kommentera och svara på en kommentar.

Modulen placerad på en profilsida

Om modulen placeras på en vanlig sida så visas aktivitetsflödet för den inloggade användaren. Här kan alla besökare kommentera, gilla och dela inlägg.

Modulen placerad på en gruppsida

Placeras modulen på en gruppsida (eller i en gruppmall som sedan används på en gruppsida) så visas gruppens aktivitetsflöde med inlägg skrivna av medlemmar i gruppen. Användare som har tillgång till gruppsidan har då möjlighet att kommentera, gilla och dela inlägg i flödet.

aktivitetsflöde i mina grupper

På hjälpwebben kan du läsa mer om Allmänna och Utseende inställningar för Aktivitetsflöde