Länkar till sociala kanaler

I webbplatsens meny har vi förberett ikoner (LinkedIn, Instagram, Facebook, YouTube och Twitter) som kan länkas till ditt företags sociala kanaler. Ikonerna gör det enklare för dina kollegor att hitta till och samverka med era sociala kanaler. Du väljer själv om ikonerna ska vara synliga eller döljas/ta bort.

Genom att följa instruktionerna på den här sidan kan du själv välja vilka ikoner som ska synas och vart de ska länkas.

Länkar till sociala kanaler

Uppdatera länkarna till sociala kanaler

1. Börja med att växla över till läget Mallar för att uppdatera länkarna till företagets sociala kanaler.

2. Gå till mappen Mallkomponenter och klicka på mallen Sociala medier. Öppna innehållsmenyn genom att klicka på pilarna och högerklicka sedan på en av bildmodulerna och välj Inställningar.

Uppdatera sociala kanaler

3. Gå vidare till fliken Övrigt. Under rubriken Bildinteraktion kan du sedan uppdatera länken till den sociala kanalen. Välj att modulen ska länkas vid musklick och peka ut ett länkmål genom att klicka på länk-knappen.

Uppdatera bildmodulens länk

4. Ändra länkmålets länktyp till Extern sida.

Ändra länktyp

5. Fyll i adressen till ditt företags sociala profil och klicka på OK för att spara.

Välj länkmål genom att fylla i en ny adress
Dölj bildmodul i visningsläge

7. Publicera mallen för att spara dina ändringar.

Om du inte vill använda de sociala ikonerna så tar du helt enkelt bort dem. Du kan då markera hela layouten och ta bort den genom att högerklicka och välja Ta bort.