Ämneslista med Teams

När du har hämtat hem MS Teams-koppling så kan du använda antingen modulen Ämneslista och/eller Ämnestidslinje för att visa dina kanaler från Teams.

Ämneslista listar de ämnen en användare är medlem i - både från SIteVisions ämnen och MS Teams kanaler. Först visas alla ämnen eller mina ämnen från SiteVisions (i exemplet nedan Mina ämnen och ämnet Köp och sälj), sedan kommer kanalerna från MS Teams (Offentligt Team - General, Offentligt Team - Test, Offentligt Team - Huvudkontoret, Offentligt Team - Kontoret).

Klicka på ett ämne för att visa innehållet i modulen Ämnestidslinje.

Lista ämnen och kanaler

Skapa ämne i SiteVision

Klicka på plusknappen för att skapa ett ämne i SIteVision. En ny vy visas där du kan fylla i ämne, beskrivning och lägga till medlemmar:

Skapa ämne

Lägg till medlemmar genom att börja skriva deras namn och markera dem i listan. Klicka enterslag för att lägga till dem.

Meny i ämneslistan

Det går att klicka på menyn vid ett ämne för att Lämna ämne eller Lägga till medlemmar.

Menyn vid ämnen
  • Lämna ämne - Om du inte längre vill se ämnet i din ämneslista
  • Medlemmar - Här kan du lägga till medlemmar

Om du är ämnesadministratör och har behörigheten "Hantera ämnen" så har du fler val när du högerklickar:

Meny ämneslista
    • Ta bort ämne - Tar bort ämnet. Du kan ta bort andras ämnen - det är en chans att "städa upp" eftersom du administrerar alla ämnen på webbplatsen.
    Ta bort ämne
    • Lämna ämne - Om du inte längre vill se ämnet i din ämneslista
    • Medlemmar - Här kan du lägga till och ta bort medlemmar
    Lägg till eller ta bort medlemmar
    • Redigera ämne - Här kan du byta namn på ämnet
    Redigera namn på ämne

Notifieringar

Du får en notifikation i notifikationsmodulen om någon svarar på ett meddelande du skrivit eller om någon gillar var du skrivit.

Nya meddelanden skickar inte ut någon notifikation men du ser att det finns nya meddelanden i ämnet i modulen som listar de ämnen du är medlem i. Dessa visas med en vit siffra i en grön ring. Klickar du på notifieringen visas ämnet i ämnestidslinjen och notifieringen försvinner.

Notifiering ämneslista

Meny (kugghjulet) vid Mina ämnen

Vid kugghjulet kan du komma åt ALLA ämnen om du har behörigheten "Hantera ämnen". Du administrerar då alla ämnen på webbplatsen.

Visa alla ämnen

Kanaler från MS Teams

Alla kanaler från Teams som du är medlem i, synkroniseras till ämnen i Sitevision. Läs mer om med vilket intervall synkningarna görs och hur du kan göra förändringar.