Skapa wiki

Den förberedda sidan Wiki fungerar som en kunskapsbank. Här kan du dela med dig av kunskap samt skapa frågor och svar i form av artiklar. Berätta kortfattat vad din artikel handlar om och kategorisera den med hjälp av etiketter. När du letar efter något i wikin finns både en sökfunkktion och etikett-filtrering.

Så här skapar du en wiki

1. Gå till nyhetsarkivet Wiki i redigeringsläget och välj Skapa ny. Välj artikelmallen Wiki.

Skapa ny wiki

Den förberedda wikin kan användas som en kunskapsbank.

2. Fyll på med innehåll.

• Rubrik - skriv en tydlig rubrik
  • Ingress - sammanfatta det viktigaste i ingressen
  • Text - skriv en text som är kortfattat och lätt att förstå.
Skapa inehåll i wiki

3. Klicka på Publicera i sidolisten och välj sedan vilken eller vilka etiketter du vill använda genom att markera etikett-fältet. Publicera sidan.

Välj etikett och publicera wiki.

4. Etiketterna som du har valt kommer nu att visas på din nya wiki-sida. Klart!

Etiketter visas på wiki-sida