Guide för ledighetsansökan

Webbplatsen innehåller en färdig mall för Ledighetsansökan som du hittar i vänstermenyn under Stöd i arbetet/Rapportera/Ledighetsansökan, eller genom att lägga till /ledighetsansokan i ändelsen på din webbplatsadress.

Ledighetsansökan är uppbyggd av:

Vi kommer nu att gå igenom några inställningar som du behöver anpassa innan du kan börja använda sidan ledighetsansökan.

Ledighetsansökan med publiceringsflöde

Modulen Snabbpublicering

Modulen Snabbpublicering gör det möjligt att skapa artiklar online genom att fylla i ett formulär utan att behöva gå in i redigeringsläget i SiteVision.

Ledighetsansökan och modulen snabbpublicering

Modulen Snabbpublicering på sidan Ledighetsansökan

Arbetsflödet ledighetsansökan

Ett arbetsflöde gör att sidan måste genomgå ett antal, i förväg uppsatta steg i samband med publiceringen. Steg i ett arbetsflöde kan till exempel handla om att någon ska granska och godkänna en sida innan publicering. Det går även att använda arbetsflöden för att skicka en påminnelse om att en sida ska godkännas.

1. Gå till Webbplatsinställningar/Arbetsflöden som du hittar under kategorin Funktioner.

Webbplatsinställningar och kategorin funktioner

2. Dubbelklicka på arbetsflödet Ledighetsansökan för att ändra arbetsflödet.

Anpassa arbetsflöden

3. För att arbetsflödet ska fungera är det viktigt att du uppdaterar vilka som ska granska och godkänna/avslå ledighetsansökningarna. Du anpassar arbetsflödet för Ledighetsansökan genom att klicka dig igenom de tre stegen och kategorierna.

Start

• Redaktionell information
  • Notifieringar
  • Övrigt

Ansökan om ledighet

• Redaktionell information
  • Ägare - Fyll i vilka som ska granska och godkänna/avslå ledighetsansökningarna.
  • Åtgärder - bestäm vad som ska hända om ledighetsansökan får avslag
  • Notifieringar
  • Övrigt

Publicera

• Redaktionell information
  • Notifieringar
Ändra arbetsflödet Ledighetsansökan
Ändra ägare/mottagare i arbetsflödet

4. Klicka på OK för att spara dina inställningar.

Publiceringsflöde på sidans Egenskaper

1. Gå till sidan Ledighetsansökan och högerklicka på sidan för att komma åt sidans Egenskaper.

Ledighetsansökans egenskaper

2. Gå till Publiceringsflöde (som finns under kategorin Funktioner) och välj att du vill använda ett eget publiceringsflöde. Välj publiceringsflödet Ledighetsansökan.

Sidans egenskaper och publiceringsflöde
Börja använda eget publiceringsflöde, Ledighetsansökan.

3. Klicka på OK för att spara dina ändringar.