Panelen Cookies

Här kan du göra inställningar för de cookies du har på webbplatsen. Den information du fyller i här kommer att användas i modulen Cookie-banner som du hämtar på Sitevision Marketplace.

SEO

Det finns fem olika kategorier där du kan registrera cookies. Så här bör du lista alla de cookies du har på din webbplats. Du tillåter då besökaren att stänga av de cookies som finns under kategorierna Funktionella cookies, Analytiska cookies, Marknadsföringscookies och Övriga cookies.

Nödvändiga cookies

Dessa cookies behövs för att möjliggöra olika funktioner på webbplatsen och de kan inte stängas av i våra system.

Titel

Som standard är titeln för denna kategori "Nödvändiga cookies".

Beskrivning

Som standard står denna förklaring för Nödvändiga cookies: Gör att våra tjänster är säkra och fungerar som de ska. Därför går de inte att inaktivera.

Du kan fylla i en egen beskrivning istället för vår standardbeskrivning. Det är denna Titel och Beskrivning som kommer att visas i modulen Cookie banner.

De nödvändiga cookies som följer med Sitevision registreras automatiskt här. Det är två cookies (JSESSIONID och sv-cookie-consent) som är nödvändiga för alla kunder och ytterligare en (SitevisionLTM) om du har din webbplats i vår cloudmiljö.

Funktionella cookies

Beskrivning

Som standard står denna förklaring för Funktionella cookies: Hjälper oss att tillhandahålla förbättrad funktionalitet och anpassning.

Observera att beskrivningarna är hjälptexter, Byt gärna ut dem så att de passar din webbplats.

Analytiska cookies

Titel

Som standard är titeln för denna kategori "Analytiska cookies".

Beskrivning

Som standard står denna förklaring för Analytiska cookies: Ger oss information om hur vår webbplats används som gör att vi kan underhålla, driva och förbättra användarupplevelsen.

Observera att beskrivningarna är hjälptexter, Byt gärna ut dem så att de passar din webbplats.

Marknasföringscookies

Titel

Som standard är titeln för denna kategori "Marknadsföringscookies".

Beskrivning

Som standard står denna förklaring för Marknadsföringscookies: Tillåter oss och våra samarbetspartners att exempelvis anpassa annonser till dig baserat på hur du använder vår webbplats.

Observera att beskrivningarna är hjälptexter, Byt gärna ut dem så att de passar din webbplats.

Övriga cookies

Titel

Som standard är titeln för denna kategori "Övriga cookies".

Beskrivning

Som standard står denna förklaring för Övriga cookies: Här kan du lägga till vad övriga typer av cookies gör på din webbplats.

Denna beskrivning är viktig att ändra! Denna beskrivning är mer en text till dig som jobbar i Sitevision så att du vet vad denna kategori gör. Så exempelvis om du vill lägga till en cookie för personalisering så beskriver du vad denna cookie är till för (Exemepelvis "Gör att vi kan anpassa din upplevelse med personligt innehåll"). Då döper du också om Titeln till Personaliseringscookies.

Lägg till cookie

Under respektive kategori kan du klicka på Lägg till cookie för att lägga till en cookie som kommer från exempelvis en tredjepartsprodukt som används på din webbplats. Klicka på länken Lägg till cookie

Om du lägger till en cookie så måste den också kunna hantera att en besökare inte accepterar cookies. Det finns kod för detta i Sitevision API. Läs mer om SiteCookieUtil Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sitevision cookies

Sitevision cookies

Vissa av Sitevisions funktioner och moduler använder sig av cookies. Dessa behöver registreras för kunna godkännas av besökare. Utan godkännande kommer cookies inte att sättas och funktionen kanske inte fungerar som tänkt.

Förutom de tre nödvändiga cookies som nämndes ovan finns också följande cookies i Sitevision. Om du använder en av nedanstående moduler eller funktioner så ska du registrera cookien på webbplatsen.

Funktionella cookies

• sv-bookmarks2 : Används av modulerna Lista favoriter och Lägg till/ta bort favoriter för att anonyma besökare ska kunna lägga till favoriter i en persistent cookie.
  • votes: Används av modulen Webbfråga för att förhindra dubbelröstning
  • sv-usr-hint: Om du använder OpenID Connect för inloggning så används denna cookie för att du ska kunna logga in med samma användare som senast.

Analytiska cookies

• sv-uts: Används om du använder funktionen Anpassat innehåll med Kriteriumtyp Senaste besök och/eller Kriteriumtyp Antal besök
  •  sv-web-analytics: Används av Sitevision webbanalys (Matomo) när du har bockat i att du vill använda cookies eller Tag manager.

Nödvändig cookies

• svsession_<idnummer>: Om du använder secure cookie som inloggningsmetod måste du lägga till denna som en nödvändig cookie för annars fungerar inte inloggningsförfarandet.

Om du exempelvis använder Sitevision webbanalys och har bockat i att du vill använda cookies eller om du har aktiverat Tag manager så bör du klicka på knappen Registrera för att lägga till cookien bland analytiska cookies.

För att komma åt denna flik så krävs behörigheten "Skriv" och "Hantera Webbplatsinställningar".