help.sitevision.se hänvisar alltid till senaste versionen av Sitevision

Fliken Avancerat

Filken avancerat i teman

Mörkt läge

I Sitevision är det möjligt att ställa in så att webbplatsen eller intranätet följer användarens operativinställning för Mörkt läge. Under fliken "Avancerat" så kan du genom att bocka i kryssrutan "Primärt mörkt tema" aktivera "Dark mode". Ifall användaren som besöker din sida har inställningen aktiverad i sitt operativsystem så kommer nu också webben lyssna på inställningen och visa upp ditt mörka tema.

Mörkt tema fungerar inte på det uppsatta standardtemat som finns med från start, utan du behöver skapa ett nytt tema med mörka färger. Det krävs ofta noga genomtänkta val för att skapa ett bra mörkt tema och ibland kan de behöva kompletteras med CSS. Ett tips är att göra arbetet tillsammans med en Sitevision-partner.

Exportera och importera tema

Du kan flytta dina skapade teman mellan webbplatser eller intranät. Gemom att klicka på knappen "Exportera (temanamn)" så kommer en JSON-fil att sparas ner med alla inställningar och val.

Denna JSON-fil kan sen importeras på ett annat tema, antingen på samma webbplats eller på en ny. Vid import av temat på ett befintligt tema så skrivs alla gamla inställningar över av det nya temat.

Denna sida publicerades:

Hjälpte informationen dig?