Lathund Åtkomstkrav

Under Åtkomstkrav kan man ställa in krav på protokoll för att nå vissa sidor på webbplatsen. Detta kan man göra om man vill att vissa sidor (tex inloggningssidan, formulär med personuppgifter etc) skall vara krypterade men inte hela webbplatsen.
Skärmdump på åtkomstkrav

OBS! Laddar man ned en fil via https måste en webbläsarinställning göras i Internet Explorer. Välj menyn Verktyg, och därefter Internet-alternativ. Under fliken Avancerat och underrubriken Säkerhet finns kryssrutan Spara inte krypterade sidor på disken. Se till att denna är markerad i Internet Explorer. Läs mer om problem med filnerladdning över HTTPS på: http://support.microsoft.com/kb/q812935

3. Ställ in åtkomstkrav på webbplatsen samt på de sidor som skall vara krypterade

Om man ska använda denna lösning rekommenderar vi att man på webbplatsen ställer in HTTP (inte SSL). Därefter går man in på de specifika undersidor där man vill ha HTTPS (tex inloggningssidan) och väljer det alternativet.

Markera webbplatsen och välj Egenskaper. Under Säkerhet, välj fliken Åtkomstkrav.

Skärmdump på åtkomstkrav

Kryssa i följande ruta:
HTTP:
Möjliggör endast åtkomst till sidan via HTTP-protokollet
Markera den sida som du vill skall vara krypterad. Välj Egenskaper. Under Säkerhet, välj fliken Åtkomstkrav. Kryssa i följande ruta:

HTTPS (SSL):
Möjliggör endast åtkomst till sidan via SSL-krypterade anrop. Om en besökare via HTTP försöker att komma åt en sida som har kravet HTTPS så omdirigeras anropet automatiskt via HTTPS.

OBS! Detta ärvs vidare från ovanliggande sidor.

OBS! Har du inte ställt in HTTP på webbplatsen kommer alla sidor som du surfar till efter att du har varit inne på en krypterad sida att visas som https.