Import av webbplats

Om du ska importera en stor databas kan det vara bra att göra importen på en tidpunkt när du inte har så mycket besökare, så att den inte "slöar ner" webbplatsen.

Import av webbplats på annan server

För att importera en webbplats så behöver du använda sva-filen som bildas under exporten. Lägg till sva-filen på den rätta servern med hjälp av Lägg till export.

När sva-filen ligger på rätt ställe så ställer du dig på det ställe där du vill importera webbplatsen. Om det ska ligga som en egen webbplats krävs det att du är inloggad som system eftersom du måste markera serverobjektet.

Du bör aldrig importera en delgren från en webbplats in i en annan webbplats. Det blir fel med referenserna på webbplatsen eftersom den inte kan hitta "rätt" webbplats, det saknas formatmallar, färger, metadata, dekorationer, filer och bilder för denna gren. Då visas följande meddelande vid import:

Varning vid import

Gör så här:

1. Se till att .sva-filen ligger på rätt ställe
2. Markera serverobjektet och klicka på ikonen för att skapa en ny sida.

Skapa ny

3. Ett nytt fönster öppnas. Välj ikonen för Importera sidor till vänster. Klicka i det vita fönstret för att hämta listan med importarkiv. Då visas de .sva-filer som ligger under /archive:

Importera sidor

Återställning av backup (skriver över befintlig information)

Om man fyller i denna ruta så återställer man webbplatsen, det blir samma id-nummer på webbsidor, filer och bilder. Detta är bra när man flyttar en webbplats från en server till en annan.

Fyller du i denna ruta när du importerar en webbplats på samma server som originalet så skriver den över originalet.

4. Markera den fil som ska importeras. Klicka OK.

5. Ett nytt fönster öppnas där du ser status för importen:

Status på import

6. När importen är klar stängs fönstret. Om du inte ser den importerade webbplatsen, markera serverobjektet och välj Uppdatera:

Uppdatera

Import av webbplats på samma server som originalet

Om du vill importera en webbplats på samma server behöver du inte flytta .sva-filen, den ligger då på rätt ställe från början.

Följ steg 1-6 ovan. Kryssa inte i rutan "Återställning av backup" om det inte är det som är ändamålet.

För att kunna hämta .sva-filen (om den ska importeras på en annan server) måste du vara inloggad som systemanvändaren.

Om du är inloggad som systemanvändaren kan du nå sva-filen under <url>/webdav/data/archive.

Denna sida publicerades: 2016-11-15