Facetter

Förfina sökning med facetter

Här hanterar du facetterna, det vill säga de olika delar som besökaren kan använda för att förfina sökresultatet. Det finns fem typer av facetter du kan lägga till:

Utseende

Här ställer du in hur facetterna ska presenteras för besökaren.

Dessa inställningar gäller även sortering för besökare, se fliken Sortering.

Notera att det här endast går att göra "enkla" inställningar. Vill du exempelvis ha facetterna på en platta med runda hörs eller som horisontella flikar så måste du själv skriva HTML-koden för det i den egna mallen för facetter (se fliken Avancerat). Nedan visas ett exempel:

Exempel på facetterat sökresultat

Bakgrundsfärg

Vilken bakgrundsfärg plattan som presenterar facetterna ska ha. (I ovanstående exempelbild är plattan vit)

Formatmall beskrivning

Formatmallen för facettbeskrivningen. (I ovanstående exempel är beskrivningen angiven som "Manualtyp")

Formatmall alternativ

Formatmallen för de olika alternativen inom respektive facett. (I ovanstående exempel t ex "För administratörer")

Formatmall valt alternativ

Om du vill att formatmallen ska vara annorlunda för det/de alternativ besökaren valt ställer du in det här.

Bakgrundsfärg valt alternativ

Om du vill att ha en bakgrundsfärg för det/de alternativ besökaren valt ställer du in det här.

Övrigt

Här väljer du om du vill visa alla alternativ eller endast de som har träffar.

Denna sida publicerades: 2016-05-11