Egenskaper på layout

Om du högerklickar på en layout kan du välja alternativet Egenskaper. Ett fönster med egenskaper öppnas. Här kan du bland annat ändra marginaler, inställningar, bredd och dekorationsegenskaper.

Egenskaper för layout

Allmänt

• Fliken Marginaler - Här ställer du in marginaler och avstånd.
  • Fliken Storlek - Här ställer du in bland annat bredd och höjd på layouter.
  • Fliken Inställningar - Här ställer du in bland annat vertikal och horisontell justering.
  • Fliken Grid - På denna flik går det inte att göra några inställningar. Visas enbart om du har aktiverat Grid på webbplatsen och du har behörigheten Skapa gridrad och gridkolumn.
  • Fliken Responsiv webb - Här kan du dölja och visa olika saker för olika brytpunkter. Visas enbart om du har aktiverat Responsiv webb på webbplats och du har behörigheten Använda responsiv webb.
  • Fliken Anpassade vyer - Här ser du eventuella profilstyrningar.
  • Fliken Verktygsfält - Här kan man välja om fält ska visas med en minimerad eller maximerad vy. Visas enbart om du har portallicens.
Egenskaper på en layout

Utseende

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera webbsidelayout". Dvs alla har inte rätt att högerklicka på en modul/layout och göra inställningar.

Denna sida publicerades: 2016-10-11