Hjälpwebb

Informationen gäller:
Klassiska redigeringsläget

Ta bort en klusternod

Det är möjligt att ta bort en nod ur ett kluster om noden först stäng ner. En nedstängd nod markeras med ett rött kryss i klusterpanelen. En nod kan tas ned genom att man högerklickar på en noden sedan väljer "Stäng ned". Några sekunder senare markeras noden med ett rött kryss och noden är nere.

Ta bort nod

Utförande

För att sedan ta bort noden ur klustret högerklickar man på den nedstängda noden och sedan väljer "Ta bort". Noden tas då ur klustret och dess eventuella klusterlås och annan nodspecifik data raderas. I samband med att noden tas bort ur klustret är det normalt att se varningen om att replikeringsfaktorn skiljer sig från antalet noder. Man kan även se varningen om att schemat skiljer sig mellan noder. Dessa varningar ska dock försvinna av sig själva i samband med att noden är borttagen.

Tidsaspekt

Att ta bort en nod ur klustret kan ta upp till några minutper. Skulle operationen ta lång tid (10 tals minuter) kan man använda sig av "

Tvinga påbörjad borttagning av nod

" för att slutföra operationen.

Lägga till noden igen

Önskar man lägga till noden igen måste man ta bort innehållet i data/cassandra innan man bootstrappar om den. För mer information om hur man lägger till en nod se här.

Denna sida publicerades: 2016-11-15

Skriv ut PDF-avsnitt

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Missa inga nya rön, tips och tricks! Prenumerera på insite!

Hitta till oss!

SiteVision AB (huvudkontor)
Vasagatan 10
702 10 Örebro

Info: 019-17 30 30
Support: 019-17 30 39

Senaste Tweets