Språk

Huvudspråk för indexet

Här ställer du in huvudspråk för indexet. Huvudspråket styr språkrelaterad textbehandling som t ex stoppord och ordstammar. Valbara alternativ är Svenska, Norska, Engelska och Tyska.

Sökinställningar

Sök efter synonymer till ord i sökfrågan

Här kan du ställa in synonymer.

Använd prioriterade träffar för vissa sökord

Här kan du ställa in prioriterade träffar, det vill säga vilka träffar som alltid ska komma först för vissa sökord.

Denna funktion kräver licens för "Sökpaket 1".

Avancerat

Använd egna inställningar för "Menade du"

Här kan du göra egna inställningar för hur "Menade du"-funktionalitet skall hanteras vid sökningar mot detta index.

Ange stoppord som ska ignoreras vid sökningar

Här kan du ställa in vilka stoppord som ska användas.

Denna funktion kräver att du har licens för "Sökpaket 2"

För att en ändring av synonymer eller stoppord ska börja användas krävs att indexet indexeras om.

När du gjort alla dina ändringar och sparat det, starta då en full omindexering via Indexering-dialogen.

Denna sida publicerades: 2012-05-23