Synonymer

Egenskaper på webbplats/server -> Kategorin Sök -> Fliken Inställningar -> Sök efter synonymer till ord i sökfrågan ställer du in synonymreglerna för sökindexet.

Lägg till synonymer

Klicka på plusknappen för att lägga till synonymer. En tom rad läggs då till i tabellen som du kan skriva i.

Formatering

Separera synonymerna med kommatecken och inled den kommaseparerade strängen med det "korrekta" ordet. Se exempel i bilden ovan.

En mer utförlig dokumentation av hur synonymer kan specificeras finns på Solr Wiki.

Ta bort synonymer

Markera den rad du vill ta bort och tryck på minusknappen.

Importera synonymer

Tryck på importera-knappen (ikonen med en grön pil) och peka ut den synonymfil som ska importeras. Peka ut en textfil sparad med UTF-8. I anteckningar får du göra det valet när du sparar filen.

UTF-8

För att en ändring av synonymer eller stoppord ska börja användas krävs att indexet indexeras om.

När du gjort alla dina ändringar och sparat det, starta då en full omindexering via Indexering-dialogen.

Denna funktion kräver licens för "Sökpaket 1".

Denna sida publicerades: 2012-05-23