Stoppord

Här ställer du in vilka stoppord som ska gälla för sökindexet.

Lägg till stoppord

Klicka på plusknappen för att lägga till ett stoppord. En tom rad läggs då till i tabellen som du kan skriva i.

Du kan endast ange ett stoppord per rad (det går med andra ord inte att anger flera stoppord på samma rad och separera dem med kommatecken eller dyl)!

Ta bort stoppord

Markera den rad du vill ta bort och tryck på minus-knappen.

För att ta bort stoppord ur den fördefinierade stoppordslistan lägger du till samma stoppord med prefixet '-'.

Exempel på hur du gör för att ta bort stoppordet 'man':

Lägg till -man som stoppord. Då kommer sökningar på ordet man att fungera som en vanlig sökning.

Importera stoppord

Tryck på importera-knappen (ikonen med en grön pil) och peka ut den stoppordsfil som ska importeras.

För att en ändring av synonymer eller stoppord ska börja användas krävs att indexet indexeras om.

När du gjort alla dina ändringar och sparat det, starta då en full omindexering via Indexering-dialogen.

Fil med stoppord

Stopporden kan vara olika beroende på vilken version av Solr (sökmotor) som körs. Vi har uppgraderat den allt eftersom nya versioner av SiteVision har släppts. Det bästa är därför att kolla vilka ord som gäller för just den version ni kör på disk. Var indexfilerna finns rent fysiskt framgår i gränssnittet under kategorin Sök på servern.

Stoppordsfilen heter "stopwords.txt" och ligger i conf-mappen när du lokaliserat indexeringsfilerna på disk.

Denna funktion kräver att du har licens för "Sökpaket 2".

Denna sida publicerades: 2012-05-23