Egenskaper på en gridrad

Om man högerklickar på en gridrad kan man välja alternativet Egenskaper. Ett fönster med egenskaper öppnas. Här kan man bland annat ändra marginaler, inställningar, höjd och dekorationsegenskaper.

Egenskaper på en gridrad

Allmänt

• Fliken Marginaler - Här ställer du in marginaler och avstånd.
  • Fliken Storlek - Här ställer du in höjd.
  • Fliken Inställningar - Här ställer du in bland annat vertikal och horisontell justering.
  • Fliken Grid - Här kan du ändra från gridrad till spalt. Visas enbart om du har aktiverat Grid på webbplatsen och har behörigheten Skapa gridrader och spalter.
  • Fliken Responsiv webb - Här kan du dölja och visa olika saker för olika brytpunkter. Visas enbart om du har aktiverat Responsiv webb på webbplats och har behörigheten Använda responsiv webb.
  • Fliken Anpassade vyer - Här ser du eventuella profilstyrningar.
  • Fliken Verktygsfält - Här kan du välja om fält ska visas med en minimerad eller maximerad vy. Visas enbart om man har portallicens.

Utseende

Denna funktion kräver behörigheten "Hantera webbsidelayout". Det vill säga alla har inte rätt att högerklicka på en modul/layout och göra inställningar.

För att se denna flik krävs det att du har aktiverat Grids på webbplatsen och att du har behörigheten "Skapa gridrader och spalter".

Denna sida publicerades: 2016-10-11