Hjälpwebb

Informationen gäller:
Klassiska redigeringsläget

Fliken Grid på en gridrad

Här kan man ändra från gridrad till gridkolumn om man valde fel eller om man helt plötsligt vill bygga webbplatsen på ett annat sätt.

Grid

Använd som rad/Använd som spalt

Här kan man välja om det ska vara en rad eller en spalt.

Antal kolumner

Här väljer man antal kolumner genom att klicka på pil upp/pil ner. Går enbart att välja om man har valt Använd som spalt.

Justera antal kolumner i sidled

Denna inställning används för att justera spalter ett antal kolumner i sidled för att ändra ordningen på spalterna (visuellt). Ordningen på spalter skrivs normalt ut i den ordning som visas under Innehåll.

Anledningen till att man vill göra detta är att man vill ha olika utseende för en datorbesökare och en mobilbesökare. För en datorbesökare kanske man vill ha en vanlig design med en högerspalt. Men för en mobilbesökare med begränsat utrymme innebär det att högerkolumnen kommer att visas längst ner (om informationen staplas). Om det är viktig information i högerspalten kan man justera denna information i sidled så att den visas överst.

För att se denna flik krävs det att du har aktiverat Grids på webbplatsen och att du har behörigheten "Skapa gridrader och spalter".

Denna sida publicerades: 2016-10-11

Skriv ut PDF-avsnitt

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Missa inga nya rön, tips och tricks! Prenumerera på insite!

Hitta till oss!

SiteVision AB (huvudkontor)
Vasagatan 10
702 10 Örebro

Info: 019-17 30 30
Support: 019-17 30 39

Senaste Tweets