Fliken Kantlinjer på en spalt

Här kan man bestämma om spalten ska ha kantlinje runt om eller enstaka kantlinjer och därefter tjocklek, färg och typ på denna.

Skärmdump på kantlinjer

Kantlinjer

Här väljer du om du vill ha Kantlinje runt om eller Enstaka kantlinjer. Bilden ovanför visar hur det ser ut om man valt alternativet "Kantlinje runt om".

Så här ser utseendet ut om du valt "Enstaka kantlinjer":

Skärmdump på enstaka kantlinjer

Du kan inte växla mellan "Enstaka kantlinjer" och "Kantlinjer runt om", då försvinner alla inställningar.

Tjocklek

Här anger du kantlinjens tjocklek. Storleken kan man ange i pixlar, em eller procent.

Färg

Här anger du färg. De färger som visas är de färger som är uppsatta på webbplatsen. Om du har behörighet kan du också skapa en egen färg. Läs mer om färger under Färgväljaren.

Typ

Här väljer du vilken typ av kantlinje du vill ha. Följande typer finns att välja mellan:

Skärmdump på kantlinjer i IE

Resultat i Internet Explorer 6

Skärmdump på kantlinjer i Firefox

Resultat i Firefox

Denna sida publicerades: 2016-10-11