Lägg till YouTube i förenklat redigeringsläge

För att lägga till en YouTube-modul på sidan klickar du på YouTube-ikonen i verktygslisten högst upp. Markera den modul som ska ligga innan klippet. Då kommer klippet hamna under det som markerat (i detta fall Rubriken):

Lägg till YouTube

Ett nytt fönster öppnas:

Välj video

Här kan man klistra in idnumret till YouTubeklippet eller hela adressen. Om du klickar på knappen Bläddra/Sök så öppnas www.youtube.com. Du kan då söka efter klipp och kopiera adressen och klistra in i fältet:

Ifylld adress

Kryssar man i Visa knapp för fullskärmsläge så visas en ikon för detta längst ner till höger:

Klipp

Flytta en YouTube-modul

Om YouTube-modulen hamnar fel är det bara att hålla nere SHIFT på tangentbordet och drag-droppa modulen till rätt plats. Ett svart streck visas på sidan så man vet var man ska släppa modulen.

Ta bort en YouTube-modul

Det går att ta bort en YouTube-modul på sidan genom att högerklicka på den och välja alternativet Ta bort.

Högerklick på klippet

Denna sida publicerades: 2016-10-11