Redigeringsläget i SiteVision

Vi befinner oss nu bakom kulisserna, i redigeringsläget, och kan se webbplatsens struktur med sidor, mappar och arkiv i navigatorn.

Innehållsytan speglar arbetsytan och visar vilka ytor du kan arbeta i och vilket innehåll du har lagt till på sidan.

Arbetsytan, den stora ytan i mitten, är där du skapar, bearbetar och förändrar ditt innehåll.

Skärmdump på översikt av redigeringsläget

Sidolist

På vänster sida har du sidolisten. Den består av två delar; Navigator och Innehåll

Klicka på bilden för att se en förstoring

Navigatorn

Navigatorn speglar webbplatsen och hela dess innehåll.

Huset, ikonen högst upp, är oftast startsidan, och under ligger sedan alla sidor, mappar och arkiv.

Innehåll

Innehåll speglar det innehåll du har på sidan som visas i arbetsytan.

Här kan du se vilka innehållsytor du har att arbeta med och vilka moduler som redan ligger utplacerade

Verktygslist

Högst upp i din arbetsyta finns en verktygslist. Den innehåller många viktiga funktioner

• Skapa ny, Spara, Förhandsgranska, Publicera och Återgå till visningsläge
  • Moduler (snabbikoner för Text och Bild) samt Modulväljaren.

När du arbetar med text i arbetsytan kommer du se fler ikoner i verktygslisten.

Denna sida publicerades: 2016-10-11