Högerklicka på en sida

När du högerklickar på en sida i navigatorn får du upp en snabbmeny. Där kan du välja olika alternativ. Vilka alternativ som visas beror på din behörighetsnivå.

Högerklicksmeny på sida

Kopiera

Kopierar objektet du markerat.

Klipp ut

Med hjälp av klipp ut kan du flytta ett objekt till ett annat ställe i din struktur. Det går också dra och släppa objektet istället.

Klistra in

Klistrar in objektet som du kopierat eller flyttar det objekt som du klippt ut.

Ångrar du din senaste inmatning? Det alternativet hittar du under redigeramenyn.

Uppdatera

Uppdaterar innehållet i navigatorn från servern. Gör detta för att se ändringar som gjorts av andra användare.

Avpublicera

Avpublicerar sidan/objektet så att det inte längre är synligt i onlineläget.

Publicera direkt

Publicerar sidan omedelbart och hoppar över obligatoriska kontroller och eventuella metadatavärden.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Publicera omgående"

Gå till mallen

Tar dig till mallarna och visar mallen som använts för att skapa den aktuella sidan.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Visa sidmallar"

Byt mall

Här kan du byta mall på en sida eller en hel gren (rekursivt). En ny vy visas för byt mall.

Sortering

Med sortering styr du ordningen på underliggande sidor. Som standard är det ordningen Alfabetisk stigande (A‑Ö) förvalt.

Sorteringsalternativ i navigatorn

Manuell

Låter dig själv styra över hur du placerar ut sidorna i din struktur. Eftersom strukturen i navigatorn speglas i menyerna är detta en vanlig inställning.

Alfabetisk ordning (A-Ö)

Sorterar sidorna i bokstavsordning, börjar från A

Omvänd alfabetisk ordning (Ö-A)

Sorterar sidorna i omvänd bokstavsordning, börjar från Ö

Datumordning (Senast skapad först)

Sorterar sidorna i kronologisk ordning, baserat på datumet när sidan skapades.

Omvänd datumordning (Senast skapad sist)

Sorterar sidorna i omvänd kronologisk ordning, med senast skapade sidan sist i strukturen.

Dölj i menyer

Döljer sidor i menymodulerna på webbplatsen. Det vill säga om du vill att en sida ska vara osynlig så väljer du att inte visa den i menyer.

Ta bort

Tar bort objektet som du markerat och flyttar det till papperskorgen.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Ta bort".

Byt namn

Byter namn på ett objekt. Avsluta namnbytet med att slå enter för att förändringen ska slå igenom.

Egenskaper

Visar egenskaperna för den aktuella sidan.

Denna sida publicerades: 2016-11-22